Eind mei met emeritaat

BhrDSchieNieuwsLeave a Comment

Aan alles komt een eind, dus ook aan mijn werkzaamheden als predikant. Eind mei word ik 65 jaar, dan ga ik met emeritaat.

Ik denk dat dat een goed moment is. Ik ben dan bijna 12 jaar uw predikant geweest. Dat is best lang. Dan is het goed voor de gemeente, dat er weer een nieuwe voorganger komt met een nieuwe energie.
Ik denk dat dit ook een goed moment is, omdat nu alle stormen van de afgelopen jaren: de fusies en zelfs een splitsing achter de rug zijn. Ook is de nieuwe organisatievorm van start gegaan, die wordt gedragen door veel actieve vrijwilligers. Dat is voor een nieuwe predikant een mooi moment om van start te gaan.
Voor mijzelf is het goed om nu rust te nemen. Gaandeweg ontdek ik dan wel, wat ik nog kan en wil doen.

Ik zal afscheid nemen in de dienst van 26 mei. Vanaf die dag ben ik niét meer beschikbaar voor predikantswerkzaamheden en wel om twee redenen: ik ga uitrusten én ik wil mijn opvolger niet in de weg lopen. Dat heb ik nooit gedaan, dat wil ik ook nu niet doen.

Tot de zomer van 2020 blijven wij nog in Schiedam, dan gaat ook Ernst met emeritaat.
Daarna verhuizen wij naar een ander gedeelte van het land. Mogelijk zijn wij dus het komende jaar regelmatig een weekend weg, om ons te oriënteren op een geschikte woonplaats, maar als ik in Schiedam ben, ziet u mij nog, dan als gemeentelid.

Geef een antwoord