Welkom

Op deze site krijg je vrijblijvend een indruk van geloof en kerk-zijn in deze tijd. Ik ben Marjolijn Russchen, predikant van de gemeente rond de Grote- of St. Janskerk in Schiedam.
De visie van onze gemeente is: ‘Samen vormen wij een warme, open geloofsgemeenschap die inspirerend, uitnodigend en dienstbaar is in de samenleving”.
Onze gemeente is een participatie-gemeente. Dat wil zeggen dat de gemeenteleden de kerk inhoudelijk dragen. Wie mee doet, geeft mede gezicht aan ‘ons-kerkzijn- nu’.
Op deze site vind je ook de agenda van de open activiteiten van onze gemeenschap.
Als je nadere informatie wilt over het geloof of over het kerkzijn van onze gemeente, als je vragen hebt of een gesprek wilt, kun je bij mij terecht via het contactformulier op deze site.

Als je meer wilt weten over de gemeente, raad ik je de website van de Protestantse Gemeente te Schiedam: www.pknschiedam.nl aan.

Voor onze samenkomsten kunnen wij gebruikmaken van de Grote Kerk. Dit gebouw heeft een grote spirituele kracht. Je kunt er altijd binnenlopen: op zondagmorgen voor de kerkdienst, op zaterdagmiddag voor een inloopconcert, voor een gesprek of om het gebouw te bekijken. In de zomermaanden is het gebouw ’s middags open voor bezoek. Als je meer wilt weten over het historische kerkgebouw (het is ook te huren voor evenementen en bijeenkomsten) verwijs ik je naar www.groteofsintjanskerkschiedam.nl . Als je mee wilt doen als vrijwilliger om de activiteiten en de verhuur van het gebouw mogelijk te maken kun je informatie inwinnen via info@sintjanskerkschiedam.nl.

Ook als je financieel wilt bijdragen om het voortbestaan van dit voor Schiedam zo markante en gezichtsbepalende gebouw mogelijk te maken kun je terecht bij dit emailadres. Onze gastvrije koster zal je dan in verbinding brengen met ‘De Vrienden van de Grote Kerk’.

Image